StartpaginaHet verhaal van CravenDe creaturen van CravenSpeellijstVideoCastCreativesIn de persDownloadsFoto's

Algemeen:

Startpagina

Nieuws

Contact

Facebook

Twitter

Pers

Dick van den Heuvel (22 augustus 1956) is regisseur en schrijver van scenario's, boeken en theaterstukken.

Met Stan Lapinski en Henk Apotheker schreef Van den Heuvel de politieserie Van Speijk. Deze serie werd in 2006 en 2007 door Talpa uitgezonden. Hij heeft vier zogenaamde Telefilms op zijn naam staan: "Dat is nooit mijn naam geweest" (regie Eric Oosthoek), "De stilte van het naderen" (regie Stephan Brenninkmeijer), "Sloophamer" (regie Ger Poppelaars) en "Eigenheimers" (regie Pollo de Pimentel). Verder schreef hij, samen met Simon de Waal, vier thrillers over de speurder-apotheker C.J. van Ledden Hulsebosch, waarvan de titels zijn: "Moord in Tuschinski", "De Wraak van de Keizer", "Spelen met Vuur" en "De Rembrandtcode" (alle bij Uitgeverij De Fontein).

Lees het interview met Dick van den Heuvel » over de voorstelling.


De reeks religieuze thrillers over de politiepastor Cas Wulffers (hoofdpersoon van de televisieserie Missie Warmoesstraat die hij samen met Simon de Waal bedacht) is eveneens geschreven door Van den Heuvel. Het zevende deel ("De Doodshoofdvlinder") verscheen in 2007. Voor het theater bewerkte hij kinderboeken als De Zevensprong en De Brief voor de Koning (beiden van Tonke Dragt) en "De Griezelbus" en "Dolfje Weerwolfje" (beiden van Paul van Loon) tot musicals. Ook was hij de bewerker van Jan Wolkers' roman Turks Fruit die als musical in seizoen 2005/2006 drie Musical Awards won, waaronder Beste Kleine Musical.

Interview

INTERVIEW MET SCHRIJVER EN REGISSEUR DICK VAN DEN HEUVEL

Dick van den Heuvel won in 2010 de musicalaward voor Beste Script met de musical ‘Dromen zijn bedrog’. Hij schreef Turks Fruit, De Gelukkige Huisvrouw en dit seizoen ook de musical over het leven van Ramses Shaffy. Daarnaast schreef hij het scenario voor o.a. de series De Co-assistent en Levenslied.

Dick van den Heuvel wilde altijd al een horrormusical maken, in de traditie van oude Hollywood-horrors vol met enge kastelen en griezelige begraafplaatsen en mooie meisjes die het slachtoffer worden van bloeddorstige vampiermannen. Henrike van Engelenburg en Fons Merkies zijn de uitdaging met hem aangegaan.

De cast
Alexandra Alphenaar speelt het jonge blonde meisje. Simon Zwiers is de brute koetsier Oscar en Michel Sorbach de niet al te beschaafde butler Vincent. En dan Robin van den Heuvel als de keukenmeid Bella. Met alle vier had ik eerder gewerkt... ze zijn goed in hun vak, maar ze brengen ook allemaal een extra stukje enthousiasme en creativiteit mee. De voorstelling zit vol met trucs en dan heb je acteurs nodig die helpen om dat allemaal te verzinnen en uit te werken. 

Muziek Fons Merkies
Alle muziek is nieuw geschreven. We hebben ons laten inspireren door Danny Elfman die ook de muziek heeft geschreven voor "A Nightmare Before Christmas". Nieuwe muziek door Fons Merkies gecomponeerd. Fons schreef de muziek van bijna alle Nederlandse speelfilms. En we hebben voor deze musical de medewerking gekregen van het Groot Symphonisch Orkest van Praag! Kortom,dat gaat goed klinken.

Craven’s Last Nightmare
De voorstelling heette in de eerste instantie "Craven's Last Nightmare": een oude filmregisseur, Craven, gaat sterven en heeft nog één droom. En omdat hij heel veel horrorfilms heeft gemaakt, is die laatste droom een nachtmerrie. Kortom, de titel Nightmare leek ons meer op z'n plaats.

Het verhaal
Die oude filmregisseur... hij gaat sterven. Zijn personages - die altijd in zijn buurt zijn - denken dat zij ook zullen gaan sterven als hij er niet meer is. En daarom willen ze hem "nieuw leven" geven. Ze denken dat dát kan als ze hem het bloed van een jonge maagd te drinken geven. Dus gaan ze op jacht. Dan komt Alexandra Alphenaar en die is blond en ze dénken: die is vast ook nog maagd. Ze besluiten haar in tweeën te snijden om zo haar bloed te krijgen. Of dat gaat lukken is de grote vraag in de voorstelling... maar geloof me: er komt een HALVE Alexandra in de voorstelling voor!

Horror voor alle leeftijden
De voorstelling is geschikt voor elke leeftijd die over stalen zenuwen en een gezond gevoel voor humor beschikt. De enige vraag is dus: ben je dapper genoeg om deze "Nightmare" te doorstaan?
We speelden laatst voor 100 middelbare scholieren. De recensies die zij van hun leraar moesten schrijven waren erg leuk.

Kom kijken!
Je zult in Nederland zelden een musical zien die een horrorverhaal vertelt. De meeste musicals zijn romantisch en soms zelfs een beetje zoet. Nou, dat is "Nightmare" niet. Je moet kijken vanwege de fantastische acteurs, de geweldige muziek, vanwege een doorgezaagd weesmeisje en de filmische beelden. Sorry, er zijn gewoon veel te veel redenen om deze voorstelling NIET te missen. De speellijst van de voorstelling vind je » hier.